Talentlessen klei in groep 7/8

De talentlessen stonden deze eerste periode in het teken van klei en (klei)technieken. Gedurende de eerste les hebben de leerlingen met een kroontjespen een lijntekening gemaakt. Sommige leerlingen hadden nog nooit met een kroontjespen gewerkt. Zij vonden het helemaal geweldig! Tijdens de tweede les hebben de leerlingen allemaal technieken uitgeprobeerd, zoals het maken van een plaatje en het aan elkaar vast maken hiervan. Deze twee lessen waren ter voorbereiding op de derde les. Toen hebben alle kinderen een schatkistje gemaakt van rivierklei. Hierop hebben zij een lijntekening gemaakt waarop staat wat er in het schatkistje zit. De les erop hebben we deze schatkistjes geverfd. Hierna was het tijd voor de voorbereiding voor het tweede werkstuk, namelijk het kleien van een mensfiguur en het maken van een foto hiervan. Wederom begon het met het oefenen van verschillende patronen/ structuren, ditmaal op het klei van de kleuters. Dit hebben de leerlingen gefotografeerd en in hun portfolio gestopt. De twee lessen erop hebben zij een achtergrond geknutseld voor de foto van het mensfiguur. De kleurenfoto, die de leerlingen zelf gaan maken, wordt namelijk het werkstuk.

U kunt deze prachtige werkstukken komen bewonderen tijdens de Parelpret tentoonstelling van donderdag 18 oktober om 14.15u. De leerlingen willen u graag hun werk laten zien en erover vertellen.

• Foto website 1
  • Foto website 2