Theatervoorstelling 'Buiten de Lijntjes'

Maandag 15 oktober zijn de groepen 1-2a en 1-2b in het Muzehof geweest naar de theatervoorstelling 'Buiten de Lijntjes'.

De voorstelling ging over het echtpaar meneer en mevrouw Lijntje. De 'Lijntjes' staan altijd om 7 uur op. Ze ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas en lezen daarna samen de krant. Alles gaat zoals het gaat. Niets aan de hand. Maar dan komt er een nieuwe buurvrouw (Joehoe!) naast hen wonen. Door de komst van deze buurvrouw verandert alles. Ze wil graag vrienden worden met de buren en dan gaat alles anders dan meneer en mevrouw Lijntje gewend zijn. Mevrouw Lijntje is wel geïnteresseerd in haar nieuwe buurvrouw, die net als zij erg van Parijs houdt. Maar meneer Lijntje wil hier niets van weten en roept zijn vrouw steeds terug.
Dan bedenkt de nieuwe buurvrouw een goed idee: ze gaan samen een barbecue organiseren. Dit verloopt erg stroef, maar stapje voor stapje lukt het dan toch om alles voor te bereiden. Maar meneer Lijntje is toch niet zo gediend van al dat contact met zijn nieuwe buurvrouw en vindt dat ze weg moet. Hij haalt wel een erg gemene streek uit met de barbecueworstjes. Gelukkig ziet de buurvrouw het en ze speelt het spel mee. Na het eten van een worstje wordt ze onwel. Mevrouw Lijntje is erg verdrietig en boos en gaat weg. Adieu!

Dat is dan ook weer niet wat de buurman wilde. Wat nu? Gelukkig blijkt de buurvrouw toch niet ziek te zijn geworden en helpt buurman Lijntje om het weer goed te maken. Eind goed al goed!

Een leuke grappige voorstelling met herkenbare emoties, die ook nog eens goed aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap.

Alle ouders die hebben geholpen om de kinderen naar de voorstelling te vervoeren. Heel erg bedankt! Dankzij jullie hebben de kinderen een bijzondere ervaring opgedaan.

• IMG_20181015_105901
  • IMG_20181015_110219