Kus, aai, knuffel mij

In de afgelopen periode heeft groep 1-2 gewerkt aan het project: Kus, aai, knuffel mij. In de kleuterhal stonden grote en kleine kunstwerken, alle drie kunstknuffeldieren. Maar niets is wat het lijkt. Een knuffelbeer is meestal zacht, maar dit kunstbeertje was erg stekelig, ruw en hard. De grote olifant was juist verrassend zacht en licht, terwijl een echte olifant meestal zwaar is. Het kleurrijke hondje is ook bijzonder, helemaal opgebouwd uit kleine speelgoedfiguurtjes.

Tijdens de talentlessen werd het project 'Kus, aai, knuffel mij' ingezet. De afgelopen weken hebben de kinderen allemaal opdrachten uitgevoerd: kijk-, voel-, doe-, bewegings- en spelopdrachten om zo alle zintuigen in te zetten om kunst te leren ontdekken.

Zo was er bijvoorbeeld een grote houten kist met gaten erin. Om de beurt mochten kinderen hun hand hierin steken om te voelen. Voelt het juist ruw, prikkelig hard? Of juist zacht of glad? Waar moet je aan denken als je het voelt? Bij welk kunstwerk zou dit kunnen passen?

Daarnaast gingen de kinderen ook in groepjes aan de slag met het maken van een eigen kunstwerk. Ze haalden inspiratie uit een memoriespel, bijhorende aan dit project en kozen zo een kaartje uit wat hen aansprak. Met z'n tweeën konden ze deze kaarten gebruiken om zelf een kunstwerk te gaan maken. Best lastig, maar vooral leuk en leerzaam om te doen. Het construeren en het in elkaar zetten van een kunstwerk is ook niet gemakkelijk. Daar kon de leerkracht wel wat in meehelpen. De afwerking hebben de leerlingen zelf gedaan. Hieronder zijn een aantal kunstwerken te zien, met daarbij ook een verhaal van de kunstenaars erbij. Alle kunstwerken zijn terug te vinden in de vitrinekasten (ingang school).

De leeuw van Julliano en Jayden

De leeuw moet grommen, omdat hij anderen bang maakt. Hij heet Fluffie. Hij houdt heel veel van rennen.

Het Konijn van Laura en H.

Het konijn heet Sara. Het konijn gaat springen. Sara liep bij een prinsesje en het prinsesje zei: 'Je mag bij me komen wonen.'Toen sprong ze bij de weg, bij de auto's en bij de berg.

De Spin van Alper en Jason

De spin kan klimmen, zo naar boven. Hij heeft geen naam. Hij kan zwemmen.

Er zijn meer foto's gemaakt van dit project. Kijk daarvoor op de fotopagina. Klik hier

• IMG_20190205_134656
  • IMG_20190205_134917