Letterfeest

In groep 3 hebben de kinderen alle letters geleerd. En dat hebben we gevierd!!! Alle ouders, oma’s en opa’s hebben een uitnodiging gekregen om te luisteren en kijken wat de kinderen allemaal geleerd hebben en wat zij daar mee kunnen doen.

Als een goede gastvrouw en gastheer hebben de kinderen er natuurlijk voor gezorgd dat er ook wat lekkers was: er zijn letterkoekjes versierd, er zijn speciale cakejes gebakken en versierd en er is door de kinderen speciale lettersoep gegeten (om het nog beter te kunnen doen tijdens de presentatie).

Daarna werd het tijd om alle genodigden te ontvangen en te laten zien en horen hoe goed zij alles kunnen flitsen en hoe leuk ze een verhaaltje kunnen lezen.
En dat allemaal na 5 maanden leesonderwijs!!!

Het vervolg op het lezen

Nu de kinderen alle letters en klanken kunnen lezen blijft het van groot belang om dit te onderhouden. Het is net als met leren zwemmen: wanneer je dit niet regelmatig doet, verdrink je alsnog. En dat is met lezen niet anders; kinderen moeten leesmeters, zelf kilometers gaan maken om het aanvankelijke leesproces om te zetten in vlot en goed lezen van allerlei teksten.
Naast het technisch lezen, komt er nu ook het leesbegrip om de hoek kijken waar ze mee gaan oefenen.Genoeg te doen dus nog in groep 3.
Een verzoek aan u als ouder blijft om dit alles goed te blijven oefenen thuis. De reden zal u duidelijk zijn na het lezen van bovenstaande!

• 20190124_132201
  • 20190124_140933