Verkeerskunsten

Donderdag 11 april stond er voor de groepen 3 t/m 8 een praktijkles van Verkeerskunsten op het programma. Onder leiding van Vincent (Verkeerskunsten) en 3 onderwijsassistenten oefenden de kinderen spelenderwijs verschillende verkeerssituaties.Alle kinderen kwamen daarom deze dag met de fiets naar school.  Op het plein en fietspad naast school waren de verschillende situaties uitgezet. Naast het afleggen van een kleine route, inclusief hand uitsteken en over je schouder kijken,  werd er ook een beroep gedaan op behendigheid en het onder controle hebben van je fiets.

De kinderen van groep 4 waren erg enthousiast en hebben ondanks dat het soms best moeilijk was laten zien dat ze al behoorlijk vaardig zijn:

Tycho: Het was super leuk. We deden het op het schoolplein. Op de fiets moesten we een slalom doen.

Modou: We moesten met de fiets naar school voor fietsles. We gingen in groepjes oefenen. Er was een baan, eerst gingen we heel zacht en toen hard. Het was heel leuk!

Lauryn: Wij hebben verkeersles gehad.We hebben een race achter het hek gedaan. Ook moesten we leren achterom te kijken en onze hand uitsteken. Hand uitsteken was best moeilijk, ik was niet de enige. Ik vond het heel leuk.

Kayan: Het was super duper leuk. Ik dacht dat we door Zutphen gingen fietsen. Ik heb helaas niet gewonnen bij de race.

Maarten: Ik vond het heel leuk. We gingen oefenen bij de natuur. Toen het moeilijker werd gemaakt vond ik het ook leuk.

Anárion: Het was leuk…….

Mohamed: Ik vond het super leuk bij de oefeningen. Ik heb ervan geleerd.

Milou:Ik heb lekker gefietst. De oefeningen waren leuk en de wedstrijd. Alle groepen deden het. Het was geweldig en leuk.

Klik hier voor meer foto's.