Iedereen denkt wel eens, pfffft

Kinderen? Er zijn natuurlijke geen leukere dan die van jou. Je ziet ze opgroeien, bent hun grootste held en je wordt beloond met plakkerige tekeningen. Daar krijg je toch bakken energie van? Net als sparren met je puber die jou een verfrissende blik op de wereld geeft. Dat is waar je het voor doet. Maar kinderen hebben, kóst ook veel energie. Want soms is het allemaal een beetje pffffft, toch? Zeker als er ook nog sportclubs, werk, boodschappen en o, ja, een sociaal leven in die 24 uur per dag moeten passen. Of als je met opvoedvragen zit. Want hoe doen anderen dat dan?

#OPLADERS zijn de mensen bij je in de buurt. Samen met jouw vaste netwerk vormen zij het dorp om je gezin heen. Die vader van een klasgenootje, die moeder langs de lijn van het voetbalveld. Maar ook de buurvrouw van 4 deuren verderop of iemand in de buurtWhatsAppgroep. Ze kunnen helpen om de balans te houden in je drukke leven. Door eens iets van je over te pakken, te regelen of op te vangen. Maar dat moeten zij natuurlijk wel van jou horen. Durf het gewoon eens te vragen. Een gesprek is heus niet gek.

Je vraagt niet veel. Maar vaak is het nét dat kleine steuntje in de rug dat het verschil maakt. Het verschil tussen vol zitten en overlopen. En ken je dat fijne gevoel als je voor iemand klaarstaat? Iets voor iemand doen, geeft ook jouw dag vaak een lekkere boost. Daar krijg je toch zelf ook weer energie van? Zo zijn we eigenlijk allemaal elkaars opladers.

Wil je meer weten? Kijk dan op #OPLADERS

 

Esther Bakker

Gemeente Zutphen en LochemMijn kind